Wat is chiro

Chiro is een jeugdbeweging: een grote vriendenbende, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen die zich bezig houdt met sport, spel en avontuur!

En wanneer is dat?

Bij ons, chiro Jevati, is dit elke zondagnamiddag. Vanaf 14.00 uur tot 16.45 uur. De twee oudste groepen hebben daarna nog een “avond-chiro” van 18.00 uur tot 19.45 uur.

Er zijn zes groepen:

  • Sloebers (1ste en 2de leerjaar)
  • Speelclub (3de en 4de leerjaar)
  • Rakwi’s (5de en 6de leerjaar)
  • Tito’s (1ste en 2de middelbaar)
  • Keti’s (3de en 4de middelbaar)
  • Aspi’s (5de en 6de middelbaar)

Maar dat is niet alles!

Er is meer dan die zondagnamiddag. Na een chirojaar heb je zo veel meegemaakt dat het je terug een jaar kost om het na te vertellen!

Je doet de zotste dingen! Je maakt een heleboel nieuwe vrienden, je ravot dat de stukken er vanaf vliegen!

Er is het grote nachtspel, de kampinfodag, paasbroden verkoop, paaseitjes rapen, weekend of een 24-uurse met je groep, jeugddag, weekendje spiegeltent… en natuurlijk: het chirokamp!

Onze chiro gaat elk jaar op kamp van 13 tot 20 juli. We gaan naar overal: de zee, de ardennen, de Hollandse grens… Het enige wat we meenemen is een camion vol spelmateriaal, een kookploeg en ons allerbeste humeur! Na deze week kom je als een nieuw mens terug naar huis!

Wil je ook komen of even proberen?

Je bent iedere zondag welkom, ook als je gewoon eens wilt proberen. Je mag een drietal zondagen komen zonder inschrijving. Als je wil blijven, schrijven we je in. (Check misschien eerst onze kalender.)